Επεμβατικές Μέθοδοι
Ρομποτική Χειρουργική

Αποτελεί το επιστέγασμα του συνδυασμού της επιστημονικής γνώσης με την τεχνολογική εξέλιξη στην χειρουργική.

Η τρισδιάστατη, υψηλής ευκρίνειας απεικόνιση του χειρουργικού πεδίου σε συνδυασμό με τις πολύπλοκες, λεπτές και απόλυτα ακριβείς κινήσεις που εκτελούν οι ρομποτικοί βραχίονες επιτρέπουν στο χειρουργό να επεμβαίνει σε ιστούς, αγγεία και νεύρα με απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Ελαχιστοποιείται έτσι η κάκωση των ιστών και η απώλεια αίματος, μειώνεται ο μετεγχειρητικός πόνος και βεβαίως η διάρκεια της νοσηλείας.

Η ρομποτική χειρουργική έχει ευρύτατη εφαρμογή στην Ουρολογία. Επεμβάσεις στον προστάτη, την ουροδόχο κύστη, τα νεφρά και τους ουρητήρες γίνονται πλέον ως επί το πλείστον ρομποτικά.

Η συνηθέστερη επέμβαση που εκτελείται ρομποτικά, παγκοσμίως, είναι η Ριζική Προστατεκτομή σε πάσχοντες από καρκίνο προστάτη. Η επέμβαση εκτελείται μέσω 4-5μικρών οπών στην κοιλιακή χώρα. Η μέθοδος έχει άριστο ογκολογικό αποτέλεσμα, ελάχιστη απώλεια αίματος και καθόλου μετεγχειρητικό πόνο. Ο ασθενής κινητοποιείται εντός ωρών από το πέρας της επέμβασης ενώ η νοσηλεία διαρκεί 1-2 ημέρες. Η ποιότητα της ούρησης είναι βέλτιστη και η στύση διατηρείται σε μεγάλο βαθμό. Ο ασθενής επανέρχεται άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες έχοντας υποστεί τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.