Επεμβατικές Μέθοδοι
Προσθετική και Επανορθωτική Χειρουργική
Τοποθέτηση ταινίας ακράτειας ΤΟΤ

Ορίζουμε ως ¨ακράτεια προσπάθειας¨ (SUI) την ακούσια απώλεια ούρων, μικρή ή μεγάλη, που συμβαίνει κατά την απότομη αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης και κυρίως στο βήχα, φτέρνισμα, γέλιο, άρση βάρους και σωματική άσκηση. Αφορά πολύ μεγάλο αριθμό κυρίως γυναικών ακόμα και νεαρής ηλικίας επηρεάζοντας αρνητικά τις καθημερινές δραστηριότητες και κατ επέκταση την γενικότερη ψυχολογία.

Στις γυναίκες οφείλεται κατά βάση στη χαλάρωση των μυών του πυελικού εδάφους με συνέπεια τη μετακίνηση της ουρήθρας σε τέτοια θέση ώστε να μην είναι δυνατή η ικανοποιητική σύγκλειση κατά την αύξηση της πίεσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ακούσια απώλεια ούρων.

Η τοποθέτηση ταινίας ακράτειας είναι η πιο εξελιγμένη μέθοδος αντιμετώπισης της γυναικείας ακράτειας από προσπάθεια με ποσοστό επιτυχίας 90%. Πρόκειται για λεπτή συνθετική ταινία που υποστηρίζει στην κατάλληλη θέση την ουρήθρα έτσι ώστε να λειτουργεί επαρκώς ο σφιγκτηριακός μηχανισμός και να επέρχεται πλήρης εγκράτεια. Η επέμβαση είναι ουσιαστικά αναίμακτη και εκτελείται με επισκληρίδιο αναλγησία. Η ταινία τοποθετείται κάτω από την ουρήθρα μέσω πολύ μικρής οπής που γίνεται στα πλάγια του κολπικού τοιχώματος. Η μετεγχειρητική αποκατάσταση είναι άμεση και το αισθητικό αποτέλεσμα άριστο. Η νοσηλεία διαρκεί 24 ώρες ενώ τα ευεργετήματα της επέμβασης είναι άμεσα αντιληπτά και εντυπωσιακά.